Skip to main content

UPU result

Olass and hello peeps haha so amcam anda punya UPU result , dapat woaa congrats laa .So semalam adalah hari se-sedih sedunia haha sape nasib dgn i laa. Pagi tu dah rase cam happy jer nak check , dalam pukul 11 lebih camtu dah bukak. Tgk news feed ada yg dah dapat so dgn bangganya taip number ic then
DUKACITANYA, i was like bullshit ! haha sorry . Apa pulak satu pun tak lekat. My friends asked me, dorang pun cam tak caya lah tapi nak wat cam ne . Maybe course yang i apply terlalu packed umm yeah or based on my kokorikulum marks yeah i know is suck ! .

Mmg i menagis time tu jugak , i tekan jugak saluran sabah sarawak mana tau dapat still DUKACITANYA. Yeah firstly i'm a little bit emotional ( umm sorry emotional gila -gila ) laa sape tak. Yeah rase cam bodoh giler dpn screen kot .

I terus log out ,keluar rumah lepak kat pondok ambik angin and it was rain haha lagi laa sedih .Haha cam cerita  hindustant kn, then suddenly my mum voice came out tah dari mana . ''Kalau nak berjaya mesti banyak dugaan'' . I was like yeah betul tu tak kan kena reject,  i dah mula  give up tiba-tiba matahari muncul woaa haha cam dlm movie lak kn haha the rain was stopped haha ade bunyi burung sikit 'chuppchupp' haha so yeah. I got back my positive charge huhu .

Then i discuss with papa semua. He asked me mohon laa kalau tak dapat matrix still ade. But i not interested with account . Papa cakap in this world mana boleh nak minat dgn tak . Yeah he was right. So this morning i woke up buat permohonan, first i rase nak ambik art and design sekali lagi but that course dah tak de so maybe it already fulled kot . So i've decide nak ambik course  perlancongan dgn asasi economic and science in UIA . Hope i will get hope so laa kan . So tunggu dan lihat laa :)

p/s i know Allah is planning what the BEST  for me . I'm thankful Allah :)

Comments

Popular posts from this blog

Boredom is a choice

Assalamualaikum and Hello to the silent reader/s
This post is just a mumbling and giving out some of my humble opinion or suggestions (whatever you want to call it, it is also the piece of crap post I guess). Currently, I’m already finish my exam as my final year student and having like a month semester break.  Well, everything was so great and good on the first week but then the feeling of ‘bored’ started to strike me.  
I don’t know how about others, maybe they spend their holidays doing travelling or attended language class. Me, however?  End up my whole semester break before continuing my intern (InsyAllah in the early of this Feb) just in my lovely house. Is not that I don’t want to travel, but I don’t have travel friend/s  (the problem when you just have a small circle of friends)  some of them, their parents are not allowed them to do so, well, I respect and understand that  so I end up finishing my holidays be as a devoted daughter (cewah) p/s if you want to find a travel pa…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Couple in Islam

Kita couple untuk apa ? suka -suka menghabiskan masa chat sana chat sini , nak pergi mana ? Seolah-olah kita macam hamster pusing sana tak sampai kemana . Kita bila sampai umur dah dewasa dah ada agama , dah ada ekonomi sikit mesti meneruskan perjalanan hidup kita sebab , bila kita umur 25 kita dah matang . Masa tu mesti kahwin dah ,masa tu . Tapi kalau kita duk couple tidak ada perkhawinan sia-sia , sabab tu saya beritahu ' kalau orang mula kenal kita (bagi wanita ) orang lelaki kenal kita dalam masa sebulan dia tak sebut langsung pun 'oh saya nak kahwin dengan awak ' 'saya nak jumpa keluarga'. Stop . Rugi masa .Habiskan bill . Habiskan prepaid . Habiskan masa sahaja . Ingat mesti kita couple mesti ke arah perkhawinan maka kita bersiap bersama-sama betulkan akidah tentukan ibadah solat al-fatiha tu biar betul akhlak tu biar lemah -lembut lagi .Akidah Ibadah .Amal tak cukup jangan sibuk nak couple . Sebab kita takut tengah couple kalau tak jaga hijab buat benda ha…