Skip to main content

Homesick-2

Olass and still Sunday , another post . Okay my previous post 'homesick-1' , woaa i'm not expected ramai yang tertarik baca woaa great I've got  a few comments and some encouragement woaa that's really great , yeah shared what I know, thanks readers and followers . A million thanked . So today my post still about my preparation huwaa *wipe my tears.

So yesterday, shopping day! yeah. Location? of course laa Kuala Lumpur , kenapa tak Putrajaya? umm tak banyak pilihan sangat then Alamanda je tempat shopping arhh tak best . So apa i beli haha from tip of  my hair to my tip toe everything!, . Yeah baby ! thanks mum spent your money for me , I'm touched . A few tudung , then a few  baju kemaja  , cadar and last one shoe! Haha nak tgk ?

cute isn't  ? 


This is my second flat shoes, first one chocolate. Actually this year i  baru berminat nak pakai flat shoes , selama ney high heels so  baru sikit je shoes i . Guess what size this shoes? Yes right, 4! haha besarkn kaki i macam monster .So i nak bawak 3 kasut so another one la kena beli , umm warna kelabu cantik tak? .

Okay lepas shopping semua , malam semalam dah mula packing some stuff . Yeah, lagi beberapa hari jea.

packing 

done ,baru satu beg 


Guess what, cube teka i kena bawak berapa beg ?. Yeah betul ! Lima beg . Dalam beg tu semua baru baju kuliah, baju kurung. Belum lagi baju tidur, harian ,sukan , peribadi . Hahaha dashyat kan i . Tu laa tak pernah duduk asrama so semua barang kalau boleh nak bawak .
Shot  conversation with my mother , *thanks helped me packing some clothes yesterday. 

me: along rase tak sedap hati laa nak duduk asrama?
mama: memang laa kalau bercinta memang tak sedap hati .
me: ehh ke situ pulak , bukan laa
mama: tak, cakap terus terang laa.
me: nonsense laa *blushing . Pasal roommates .
mama ; biase lah kat situ mmg banyak pencuri banyak hantu
(JAHAT kan mama i !!!!)
me : ishh , dulu roommate mama okay ker? 
mama : baik
me: mama kenal roomates tu mase kecik ke?
mama: tak laa kenal,  pada masa time  register laa baru kenal  , course lain-lain tapi masa makan sama-sama camtu lah .
me: ouh, tapi camne erkk nak kenal roommates kita baik ke jahat?
mama ; cube try buat trick ?
me: trick apa?
mama: cube try letak duit dekat mana-mana laa senggit ke lima ringgit ke? , bagi kite nampak , pastu keluar kejap ke pergi toilet .  Kalau duit tu hilang , try tnya ade namapak duit saya tak?. Kalau dia cakap tak de, confirm  pencuri laa dia ataupun salah satu dalam tu pencuri .
me ; haaa' aa

Bijak sungguh mama i .So korang try laa buat tricky yang more creative ke kan . Cam ne laa nak hidup , bukan kite nak bersangka buruk cuma ye laa kena jugak ada jugak bersangka buruk sebab this is what we called life :) .
So tadi papa bagi i ney taraaaaa :-

LV case 


 Woaa thanks papa ! .Ney yang membuat I lagi semangat nak belajar. Mama cakap kalau boleh dapat kan result 'four flat ' maksudnya result yang terbaik . Woaa for sure i akan berusaha , lagipun dalam my wishlist pun i nak dapat top student dalam Matrix or University . So kalau dapat result bagus , Insyallah dapat tawaran belajar kat oversea , for sure laa everyone aim right ? Thanks all my family . Love ya huhu .

p/s I'm happy with my family, so dear haters i don't have time to hate you back . When karma comes back to punch you in the face, i want to be there and give you round applause :) . Take what you're deserve to get it .

Comments

  1. i think u're actually more ready than u think u are..
    chillax k, 4 sure u'll need some adjustments.. but everything will be juz fine.. =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Boredom is a choice

Assalamualaikum and Hello to the silent reader/s
This post is just a mumbling and giving out some of my humble opinion or suggestions (whatever you want to call it, it is also the piece of crap post I guess). Currently, I’m already finish my exam as my final year student and having like a month semester break.  Well, everything was so great and good on the first week but then the feeling of ‘bored’ started to strike me.  
I don’t know how about others, maybe they spend their holidays doing travelling or attended language class. Me, however?  End up my whole semester break before continuing my intern (InsyAllah in the early of this Feb) just in my lovely house. Is not that I don’t want to travel, but I don’t have travel friend/s  (the problem when you just have a small circle of friends)  some of them, their parents are not allowed them to do so, well, I respect and understand that  so I end up finishing my holidays be as a devoted daughter (cewah) p/s if you want to find a travel pa…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Couple in Islam

Kita couple untuk apa ? suka -suka menghabiskan masa chat sana chat sini , nak pergi mana ? Seolah-olah kita macam hamster pusing sana tak sampai kemana . Kita bila sampai umur dah dewasa dah ada agama , dah ada ekonomi sikit mesti meneruskan perjalanan hidup kita sebab , bila kita umur 25 kita dah matang . Masa tu mesti kahwin dah ,masa tu . Tapi kalau kita duk couple tidak ada perkhawinan sia-sia , sabab tu saya beritahu ' kalau orang mula kenal kita (bagi wanita ) orang lelaki kenal kita dalam masa sebulan dia tak sebut langsung pun 'oh saya nak kahwin dengan awak ' 'saya nak jumpa keluarga'. Stop . Rugi masa .Habiskan bill . Habiskan prepaid . Habiskan masa sahaja . Ingat mesti kita couple mesti ke arah perkhawinan maka kita bersiap bersama-sama betulkan akidah tentukan ibadah solat al-fatiha tu biar betul akhlak tu biar lemah -lembut lagi .Akidah Ibadah .Amal tak cukup jangan sibuk nak couple . Sebab kita takut tengah couple kalau tak jaga hijab buat benda ha…