Skip to main content

Moments

Hello and goodnight . Actually i memang jarang post malam-malam so ade kesempatan post je laa. Korang pernah tak sayang satu 'benda' since dari kecik , for example bantal busuk ke selalu bawak ke hulur dan kehilir sampai hitam legam haha. Same goes here , 'benda' yang i sayang since kecik is my 'gold necklace' mmg i selalu pakai mase time raya (woaa budak ney since kecik high taste hihih) . Then lepas raya kena bukak laa maklum laa gold mana ley pergi sekolah pakai necklace. Mase nak bukak tu menagis-nagis . Dah lama tu dah tak pakai since form 1 ,  mama kata necklace tu hilang umm sedih :'(

Then today, tepat mase waktu Mahgrib

mama : haa naahh 
me: haaa? *muka blurr yg mmg tak ley belah

then mama suruh i tunduk

me: haaa ney necklace mase along kecik 
mama : haa ye laa mama tukar dye punya rantai , locket masih sama .
me : hahaaaa 
mama : simpan elok -elok 

Wahai necklace i miss you a lot tau haha .Thanks mama , sejak i nak pergi sambung belajar ney macam-macam parents i beli, baju kurung laa (dlm wardrobe tu banyak lagi ) macam-macam lahh . Yang ney membuatkan i jadi home-sick nanti ummm haha. Even my family tak sekaya taraf dato and datin tapi we're rich with loving feelings, thanks Allah pilih i dlm keluarga ney i'm so grateful and happy .

p/s some document tu dah isi tp ade lagi sikit .Barang-barang still tak beli lagi umm tak mau pi lah haha :P

Comments

Popular posts from this blog

Boredom is a choice

Assalamualaikum and Hello to the silent reader/s
This post is just a mumbling and giving out some of my humble opinion or suggestions (whatever you want to call it, it is also the piece of crap post I guess). Currently, I’m already finish my exam as my final year student and having like a month semester break.  Well, everything was so great and good on the first week but then the feeling of ‘bored’ started to strike me.  
I don’t know how about others, maybe they spend their holidays doing travelling or attended language class. Me, however?  End up my whole semester break before continuing my intern (InsyAllah in the early of this Feb) just in my lovely house. Is not that I don’t want to travel, but I don’t have travel friend/s  (the problem when you just have a small circle of friends)  some of them, their parents are not allowed them to do so, well, I respect and understand that  so I end up finishing my holidays be as a devoted daughter (cewah) p/s if you want to find a travel pa…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Couple in Islam

Kita couple untuk apa ? suka -suka menghabiskan masa chat sana chat sini , nak pergi mana ? Seolah-olah kita macam hamster pusing sana tak sampai kemana . Kita bila sampai umur dah dewasa dah ada agama , dah ada ekonomi sikit mesti meneruskan perjalanan hidup kita sebab , bila kita umur 25 kita dah matang . Masa tu mesti kahwin dah ,masa tu . Tapi kalau kita duk couple tidak ada perkhawinan sia-sia , sabab tu saya beritahu ' kalau orang mula kenal kita (bagi wanita ) orang lelaki kenal kita dalam masa sebulan dia tak sebut langsung pun 'oh saya nak kahwin dengan awak ' 'saya nak jumpa keluarga'. Stop . Rugi masa .Habiskan bill . Habiskan prepaid . Habiskan masa sahaja . Ingat mesti kita couple mesti ke arah perkhawinan maka kita bersiap bersama-sama betulkan akidah tentukan ibadah solat al-fatiha tu biar betul akhlak tu biar lemah -lembut lagi .Akidah Ibadah .Amal tak cukup jangan sibuk nak couple . Sebab kita takut tengah couple kalau tak jaga hijab buat benda ha…