Skip to main content

Still -- thinking

Hello, olass and salam . So semalam i already  gave my answer to matrix ' saya terima' . Sebab papa suruh . So print out semua document tu , well i'm kind of a little bit exited with it yelah cam yeah nanty nak sambung belajar , setelah menjadi banduan di rumah beberapa bulan . Huhu ,. But i just click that button je tak confirm lagi nak ambik matrix sebab i mmg nak tguu rayuan i . Kalau dpt rayuan bye-bye matrix , so kira untuk tempahan tempat la.

Tapi papa suruh i isi semua borang,  siap plan nak balik kampung. Matrix i kat Pulau Pinang so dekat laa dgn kampung i, i was like woo woo slow there tggu rayuan dulu lah . Papa mcm ye-ye suruh  i masuk matrix umm camne yee half i rase nak selebihnya tak nak. Arhh confuse. Iqbal pulak suruh i ambik matrix siap pesan lagi ' jaga diri baik-baik nanti saya tak ley nak jaga dah, kan jauh ' yeah great saya tahu awak tak nak jaga saya dah haha .  Untung laa dapat UPU 'perubatan' better u ambik matrix tp tempat tak sama laa STILL jauh haha. Nanty cuti awak kena ambik saya yeah . Hohoh.

Then i asked papa about 'akk sikin' sedare i yg i adore giler, dulu pun dia ambik matrix for medical cuma matrix yg dia ambik tu mmg prepare untuk oversea punya study . Alaaah nak yg tu haha . Now she already in India woaa best kn . Papa kate belajar laa so i cam ishh nak masuk laa matrix tp haaa ade 'tp 'tu cam not 100% confident laa . Duduk asrama haha i mana pernah duduk asrama sekali pun tak, setahun laa tu arhhh itu semua mengerikan!

p/s Allah saya tgh confuse ney, boleh tak Allah tunjukkn apa yg saya patut pilih, dalam mimpi ke apa-apa la kn , sebab kalau boleh saya nak pilih tu dgn yakin laa tanpa was-was . Boleh kn Allah tolong saya? I already done my solat istqarah and solat hajat but still no answer umm maybe not enough kot is so okay saya akan buat jugak and wait the answer .

Comments

Popular posts from this blog

Boredom is a choice

Assalamualaikum and Hello to the silent reader/s
This post is just a mumbling and giving out some of my humble opinion or suggestions (whatever you want to call it, it is also the piece of crap post I guess). Currently, I’m already finish my exam as my final year student and having like a month semester break.  Well, everything was so great and good on the first week but then the feeling of ‘bored’ started to strike me.  
I don’t know how about others, maybe they spend their holidays doing travelling or attended language class. Me, however?  End up my whole semester break before continuing my intern (InsyAllah in the early of this Feb) just in my lovely house. Is not that I don’t want to travel, but I don’t have travel friend/s  (the problem when you just have a small circle of friends)  some of them, their parents are not allowed them to do so, well, I respect and understand that  so I end up finishing my holidays be as a devoted daughter (cewah) p/s if you want to find a travel pa…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Couple in Islam

Kita couple untuk apa ? suka -suka menghabiskan masa chat sana chat sini , nak pergi mana ? Seolah-olah kita macam hamster pusing sana tak sampai kemana . Kita bila sampai umur dah dewasa dah ada agama , dah ada ekonomi sikit mesti meneruskan perjalanan hidup kita sebab , bila kita umur 25 kita dah matang . Masa tu mesti kahwin dah ,masa tu . Tapi kalau kita duk couple tidak ada perkhawinan sia-sia , sabab tu saya beritahu ' kalau orang mula kenal kita (bagi wanita ) orang lelaki kenal kita dalam masa sebulan dia tak sebut langsung pun 'oh saya nak kahwin dengan awak ' 'saya nak jumpa keluarga'. Stop . Rugi masa .Habiskan bill . Habiskan prepaid . Habiskan masa sahaja . Ingat mesti kita couple mesti ke arah perkhawinan maka kita bersiap bersama-sama betulkan akidah tentukan ibadah solat al-fatiha tu biar betul akhlak tu biar lemah -lembut lagi .Akidah Ibadah .Amal tak cukup jangan sibuk nak couple . Sebab kita takut tengah couple kalau tak jaga hijab buat benda ha…