Skip to main content

Roommates ? ! ! ?

Olass and salam , happy sunday it SUNDAY so so lagi 8 hari i kat Putrajaya, after this i'm officially  will be 'org peneng' selama setahun :'(. Sorry i'm not exited nak pergi tempat orang yeah :'( . So today entry  is about roommates, ouh i mmg tak pernah share bilik dgn stranger so in 28th May 2012  ini ,I akan duduk sebilik dgn stranger . Honestly i don't bear to do it . So IF i have a choice to choose my roommates here's a rule haha :P

1) She is NORMAL PERSON
-For sure normal , I tak kesah how she looks asalkn she is a human and act like a human . Jangan terlalu menakutkan ,umm means- umm macam asyik pandang orang semacam jer, gelak cam mengilai ker arhh . *Nonsense la didy !

2) She is a MUSLIM 
- Of course laa beragama Islam tapi tak guna kalau Islam tapi tak solat kan ?. So ISLAM+SOLAT . Tu je , free hair or hijab , i tak kesah asalkan solat :). 

3) PLEASE NO 'KUTU' A.K.A. LICE
-Ouh please dear my future roommates , jangan ade kutu . Apa kutu? umm ala binatang kecik kat atas kepala tu yang boleh membuatkan seseorang garu kepala macam orang gilaa . Sumpah gatal gilaa. Ouh please and please jangan . I sayang giler nak rambut panjang ,rambut i dah panjang sikit dah. Dulu i kena cut sebab kutu laa, pembawanya adik-adik i arhh . Tapi skung dah hilang dan bersih  , i dah boleh bela rambut panjang . So if kalau you ade kutu just let me know , don't worry i tak akan sisihkn you. I akan lagi tolong membasmikan kutu tu  adelah , jangan diam okay jangan biarkan kepala i turut membiyak binatang tu . Kita basmi sesama okay . ;)

4) Jangan terlalu KEDEKUT dan terlalu MEMINJAM.
- Dear future roommates yang comel lagi cun melecun , jangan laa terlalu kedekut, kite kan share room pastu jangan la ingat bilik tu cam kau punya , siap buat pantang larang bagai. Pastu kalau aku tak paham mohon tunjuk ajar laa . Tolong jangan kedekut ilmu  .So ade jugak laa kite kena kongsi pastu jangan terlalu memijam, kalau nak pinjam boleh . Tapi jangan selalu laa, mesti orang akan rimas punya. kan, pastu kalau dah pinjam kau rosakkan barang aku, haa mmg aku naik HANTU laa .SHARE boleh tpi BERPADA-PADA laaa .

5) PENCURI
-Yeah , tolong laa future roommates jangan curi barang orang terutama barang i . Mencuri ney maksudnya ambik barang tanpa kebenaran . Yang special adelah money, money and money . Please parents i bagi duit untuk memboroikan perut i, maklumla makanan tak disediakan so kena beli kat cafeteria  . Pastu kau curi duit aku , boroikan perut kau . Perhh aku akan korek isi perut kau . If i say i 'll do it . Sorry bab parents dgn family aku mmg pantang .  Kalau tak de duit cakap je laa .Tapi mustahil la kalau budak matrix  semua dapat elaun RM 1200 satu semester  penipu laa kalau kau kate , kau tak de duit .

6) Rajin ,Pengemas dan pembersih
- I bukan nye rajin sangat tapi boleh laa . So i pantang sekali  dengan orang yang lepas pakai baju, pastu  longgok-longgok kan baju dye atas katil. Pehh pantang tu, kalau tak nak pakai dah malas nak basuh sila hanger kan baju anda okay . Pastu perlu laa ade sikat mengemas sikit , kalau berselerak nak belajar pun susah so saling bantu- membantu dan mengemas la kn ;) .Bilik bersih pelajaran pun masuk . Pastu please mandi arhh jangan tak mandi .

So 6 perkara ney je i mintak . So mana tahu yang tgh bace ney future roommates i ke kan . Nothing is impossible .

p/s sedih nyaaa . Dear Allah . please laa permudahkan segala urusan  mase saya ade kat sana. Saya tak biase :'( . Only Allah tempat saya mengadu .

Comments

Popular posts from this blog

Medan Getaway

Assalamualaikum and hello guys,



We met again for my post segment ‘one year one country’. For this year, Alhamdulilah I have un-tick my wish list ‘one year one country’ to Medan, Indonesia. As usual this is my last minute plan to go to Medan. Why Medan?Because the cheapest flight at that time, yes my definition of travel ‘murah je book terus plan kemudian’ . So for this year, Farah is my travel partner (previous post, my Phuket travel partner) as I can say, my Medan getaway is like my short honeymoon because it was so calm and I do happy for this travel. Alhamdulilah is was great and everything was so smooth. 
So here’s my itinerary; My recap journey for 4 days 3 nights Medan - Berastangi – Samosir Island – Medan
DAY 1
02:55 PM    KLIA 2 – KUALANAMU AIRPORT (Medan) * RM 163 (return flight, no luggage) 03:00 PM- Reach Kualanamu Airport (Medan is one hour delay from Malaysia time zone)
*we decided to  stay at Berstangi due to last ferry to Samosir Island at 7:00 PM and the journey from Me…

End of chapter as degree student

Assalamualaikum and peace upon to you,


            First and foremost, I am so thankful and grateful to Allah Almighty, who gave me an opportunity to continue my study to degree level and also graduate on time. I am so beyond happy and kind of sad, I do miss me being as a student and 4 years roller coaster journey in my University. Dear reader, this gonna be a long appreciation story and some introduction of my journey so yeah. On the 19th of November 2017, I am officially graduated as ‘Bachelor of Tourism Management with (Hons)’which means I am officially ending up me as a degree student. The feelings are so mixed up, it’s hard to explain in words, but I know you guys will understand right.
             Studying in Tourism is not my choice neither both my parents. Frankly talking, I never applied in UPU for tourism course and I never think that I would end up as tourism student. To be honest, during my first day orientation in my University only 2 people include me did not apply t…

Finn du chapitre 12/12 (version 2017)

Assalamualaikum and peace upon you guys,
First of all, happy new year! And yes I know, I am quite late but well still in February right? Still count. Anyway as usual I will do my recap for good memories happened in my 2017. Frankly talking, 2017 is one of my favourite years because so many big events happened in my life and I guess 2018 is a big step for me to go thru ‘adulthood’ arena.
1) Went to Cambodia x Bangkok


Alhamdulilah I’ve accomplished to un-tick one of my must lists, one year one country but it bonus I went two countries. Actually, this plan is ‘spontaneous adventure’.  This is some short story ; I got a text from Yana told me ‘ ticket tengah murah jom’ and I said ‘ jom’ and on that night we brought that flight tickets . I never told my parents I just ‘do it’ see kerja gila to be honest I have been waiting to do this ‘kerja gila’ .  A month before I went to Cambodia, I told my parents ‘ I have already bought the tickets, hotel already book, already exchanged the money (w…