Roommates ? ! ! ?
Saturday, 19 May 2012 @ 21:49


Olass and salam , happy sunday it SUNDAY so so lagi 8 hari i kat Putrajaya, after this i'm officially  will be 'org peneng' selama setahun :'(. Sorry i'm not exited nak pergi tempat orang yeah :'( . So today entry  is about roommates, ouh i mmg tak pernah share bilik dgn stranger so in 28th May 2012  ini ,I akan duduk sebilik dgn stranger . Honestly i don't bear to do it . So IF i have a choice to choose my roommates here's a rule haha :P

1) She is NORMAL PERSON
-For sure normal , I tak kesah how she looks asalkn she is a human and act like a human . Jangan terlalu menakutkan ,umm means- umm macam asyik pandang orang semacam jer, gelak cam mengilai ker arhh . *Nonsense la didy !

2) She is a MUSLIM 
- Of course laa beragama Islam tapi tak guna kalau Islam tapi tak solat kan ?. So ISLAM+SOLAT . Tu je , free hair or hijab , i tak kesah asalkan solat :). 

3) PLEASE NO 'KUTU' A.K.A. LICE
-Ouh please dear my future roommates , jangan ade kutu . Apa kutu? umm ala binatang kecik kat atas kepala tu yang boleh membuatkan seseorang garu kepala macam orang gilaa . Sumpah gatal gilaa. Ouh please and please jangan . I sayang giler nak rambut panjang ,rambut i dah panjang sikit dah. Dulu i kena cut sebab kutu laa, pembawanya adik-adik i arhh . Tapi skung dah hilang dan bersih  , i dah boleh bela rambut panjang . So if kalau you ade kutu just let me know , don't worry i tak akan sisihkn you. I akan lagi tolong membasmikan kutu tu  adelah , jangan diam okay jangan biarkan kepala i turut membiyak binatang tu . Kita basmi sesama okay . ;)

4) Jangan terlalu KEDEKUT dan terlalu MEMINJAM.
- Dear future roommates yang comel lagi cun melecun , jangan laa terlalu kedekut, kite kan share room pastu jangan la ingat bilik tu cam kau punya , siap buat pantang larang bagai. Pastu kalau aku tak paham mohon tunjuk ajar laa . Tolong jangan kedekut ilmu  .So ade jugak laa kite kena kongsi pastu jangan terlalu memijam, kalau nak pinjam boleh . Tapi jangan selalu laa, mesti orang akan rimas punya. kan, pastu kalau dah pinjam kau rosakkan barang aku, haa mmg aku naik HANTU laa .SHARE boleh tpi BERPADA-PADA laaa .

5) PENCURI
-Yeah , tolong laa future roommates jangan curi barang orang terutama barang i . Mencuri ney maksudnya ambik barang tanpa kebenaran . Yang special adelah money, money and money . Please parents i bagi duit untuk memboroikan perut i, maklumla makanan tak disediakan so kena beli kat cafeteria  . Pastu kau curi duit aku , boroikan perut kau . Perhh aku akan korek isi perut kau . If i say i 'll do it . Sorry bab parents dgn family aku mmg pantang .  Kalau tak de duit cakap je laa .Tapi mustahil la kalau budak matrix  semua dapat elaun RM 1200 satu semester  penipu laa kalau kau kate , kau tak de duit .

6) Rajin ,Pengemas dan pembersih
- I bukan nye rajin sangat tapi boleh laa . So i pantang sekali  dengan orang yang lepas pakai baju, pastu  longgok-longgok kan baju dye atas katil. Pehh pantang tu, kalau tak nak pakai dah malas nak basuh sila hanger kan baju anda okay . Pastu perlu laa ade sikat mengemas sikit , kalau berselerak nak belajar pun susah so saling bantu- membantu dan mengemas la kn ;) .Bilik bersih pelajaran pun masuk . Pastu please mandi arhh jangan tak mandi .

So 6 perkara ney je i mintak . So mana tahu yang tgh bace ney future roommates i ke kan . Nothing is impossible .

p/s sedih nyaaa . Dear Allah . please laa permudahkan segala urusan  mase saya ade kat sana. Saya tak biase :'( . Only Allah tempat saya mengadu .