Skip to main content

Roommates ? ! ! ?

Olass and salam , happy sunday it SUNDAY so so lagi 8 hari i kat Putrajaya, after this i'm officially  will be 'org peneng' selama setahun :'(. Sorry i'm not exited nak pergi tempat orang yeah :'( . So today entry  is about roommates, ouh i mmg tak pernah share bilik dgn stranger so in 28th May 2012  ini ,I akan duduk sebilik dgn stranger . Honestly i don't bear to do it . So IF i have a choice to choose my roommates here's a rule haha :P

1) She is NORMAL PERSON
-For sure normal , I tak kesah how she looks asalkn she is a human and act like a human . Jangan terlalu menakutkan ,umm means- umm macam asyik pandang orang semacam jer, gelak cam mengilai ker arhh . *Nonsense la didy !

2) She is a MUSLIM 
- Of course laa beragama Islam tapi tak guna kalau Islam tapi tak solat kan ?. So ISLAM+SOLAT . Tu je , free hair or hijab , i tak kesah asalkan solat :). 

3) PLEASE NO 'KUTU' A.K.A. LICE
-Ouh please dear my future roommates , jangan ade kutu . Apa kutu? umm ala binatang kecik kat atas kepala tu yang boleh membuatkan seseorang garu kepala macam orang gilaa . Sumpah gatal gilaa. Ouh please and please jangan . I sayang giler nak rambut panjang ,rambut i dah panjang sikit dah. Dulu i kena cut sebab kutu laa, pembawanya adik-adik i arhh . Tapi skung dah hilang dan bersih  , i dah boleh bela rambut panjang . So if kalau you ade kutu just let me know , don't worry i tak akan sisihkn you. I akan lagi tolong membasmikan kutu tu  adelah , jangan diam okay jangan biarkan kepala i turut membiyak binatang tu . Kita basmi sesama okay . ;)

4) Jangan terlalu KEDEKUT dan terlalu MEMINJAM.
- Dear future roommates yang comel lagi cun melecun , jangan laa terlalu kedekut, kite kan share room pastu jangan la ingat bilik tu cam kau punya , siap buat pantang larang bagai. Pastu kalau aku tak paham mohon tunjuk ajar laa . Tolong jangan kedekut ilmu  .So ade jugak laa kite kena kongsi pastu jangan terlalu memijam, kalau nak pinjam boleh . Tapi jangan selalu laa, mesti orang akan rimas punya. kan, pastu kalau dah pinjam kau rosakkan barang aku, haa mmg aku naik HANTU laa .SHARE boleh tpi BERPADA-PADA laaa .

5) PENCURI
-Yeah , tolong laa future roommates jangan curi barang orang terutama barang i . Mencuri ney maksudnya ambik barang tanpa kebenaran . Yang special adelah money, money and money . Please parents i bagi duit untuk memboroikan perut i, maklumla makanan tak disediakan so kena beli kat cafeteria  . Pastu kau curi duit aku , boroikan perut kau . Perhh aku akan korek isi perut kau . If i say i 'll do it . Sorry bab parents dgn family aku mmg pantang .  Kalau tak de duit cakap je laa .Tapi mustahil la kalau budak matrix  semua dapat elaun RM 1200 satu semester  penipu laa kalau kau kate , kau tak de duit .

6) Rajin ,Pengemas dan pembersih
- I bukan nye rajin sangat tapi boleh laa . So i pantang sekali  dengan orang yang lepas pakai baju, pastu  longgok-longgok kan baju dye atas katil. Pehh pantang tu, kalau tak nak pakai dah malas nak basuh sila hanger kan baju anda okay . Pastu perlu laa ade sikat mengemas sikit , kalau berselerak nak belajar pun susah so saling bantu- membantu dan mengemas la kn ;) .Bilik bersih pelajaran pun masuk . Pastu please mandi arhh jangan tak mandi .

So 6 perkara ney je i mintak . So mana tahu yang tgh bace ney future roommates i ke kan . Nothing is impossible .

p/s sedih nyaaa . Dear Allah . please laa permudahkan segala urusan  mase saya ade kat sana. Saya tak biase :'( . Only Allah tempat saya mengadu .

Comments

Popular posts from this blog

Boredom is a choice

Assalamualaikum and Hello to the silent reader/s
This post is just a mumbling and giving out some of my humble opinion or suggestions (whatever you want to call it, it is also the piece of crap post I guess). Currently, I’m already finish my exam as my final year student and having like a month semester break.  Well, everything was so great and good on the first week but then the feeling of ‘bored’ started to strike me.  
I don’t know how about others, maybe they spend their holidays doing travelling or attended language class. Me, however?  End up my whole semester break before continuing my intern (InsyAllah in the early of this Feb) just in my lovely house. Is not that I don’t want to travel, but I don’t have travel friend/s  (the problem when you just have a small circle of friends)  some of them, their parents are not allowed them to do so, well, I respect and understand that  so I end up finishing my holidays be as a devoted daughter (cewah) p/s if you want to find a travel pa…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Couple in Islam

Kita couple untuk apa ? suka -suka menghabiskan masa chat sana chat sini , nak pergi mana ? Seolah-olah kita macam hamster pusing sana tak sampai kemana . Kita bila sampai umur dah dewasa dah ada agama , dah ada ekonomi sikit mesti meneruskan perjalanan hidup kita sebab , bila kita umur 25 kita dah matang . Masa tu mesti kahwin dah ,masa tu . Tapi kalau kita duk couple tidak ada perkhawinan sia-sia , sabab tu saya beritahu ' kalau orang mula kenal kita (bagi wanita ) orang lelaki kenal kita dalam masa sebulan dia tak sebut langsung pun 'oh saya nak kahwin dengan awak ' 'saya nak jumpa keluarga'. Stop . Rugi masa .Habiskan bill . Habiskan prepaid . Habiskan masa sahaja . Ingat mesti kita couple mesti ke arah perkhawinan maka kita bersiap bersama-sama betulkan akidah tentukan ibadah solat al-fatiha tu biar betul akhlak tu biar lemah -lembut lagi .Akidah Ibadah .Amal tak cukup jangan sibuk nak couple . Sebab kita takut tengah couple kalau tak jaga hijab buat benda ha…