Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Get know your name

huruf A
Ramah dan murah senyuman.Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas.Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.

huruf B
Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya.Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya sangat mudah tersinggung.

huruf C
Ramah dan pandai berbicara.Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.

huruf D
Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar mempercayai orang lain.

huruf E
Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. S…

Happy Birthday Farah Ily

Haaaapppy birtdayyyyyy to youuu today birthday NurFarah Ily haha kawan i yg selalu jugak  study group cantik kan Ily . Waa lame tak jumpa Ily rindu giler laa selalu pagi2 kat assemble menghadap muka Ily haha .I tak tau la nak beli present apa tengok la nanty if i keluar  i beli .Ily jenis yg tak suka di puji tp seriously bagi i, Ily cantik haha *Ily suka marah kalau i puji dye hurr anyway thanks for present angry bird you bg kat i haha is so cute i jage betul2 haha. Thanks dear bila nak jumpaaa!

p/s my sayang and i on mission  nak  turunkn berat 3kg this month haha seronok ade orang teman :) huhu thanks sayang haha tgk spe dulu turun .

Salam Maulidur Rasul

Asalamualaikum . Haha okey selamat menyambut hari kelahiran nabi kita (gelak dgn ayat sendiri seriously this is not me) .So i tak de benda nak post i dah search kat internet , adelah i tertarik nak baca and copy paste on my post 'Khutbah Terakhir Nabi Muhamad s.a.w' (kalau rajin bace lah )

Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak kukatakan, Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kataku ini dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir disini pada hari ini.
Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini dan Kota ini sebagai suci, maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci.Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak. Janganlah kamu sakiti sesiapapun agar orang lain tidak menyakiti kami lagi.Ingatlah bahawa sesungguhnya, kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan diatas segala amalan ka…