Let it be
Saturday, 28 September 2013 @ 01:34


Kadang-kadang aku tak paham dengan sikap seseorang itu . Kalau nak berkawan mesti tengok family background dia whether from rich family or not . Kalau tak kaya mesti melihat paras rupa cantik ke ta ? . Mungkin ini satu lumrah ,

Tapi trend kat sini tak macam ni but still they will seeking on something , apa? in courses . Aku tak paham kenapa dorang kalau nak bergaul mesti tengok kepada course seseorang tu  , well yeah not all of them but some , because of this some people mencacatkan pandangan dan pemikiran seseorang kepada seseorang . Gotta it ? 

Course kami tak se'gah' nama bangunan kami even our courses in international school but people still look us down , kalau kami sebut apa nama course kami, mereka akan mempamerkan riaksi muka 'ouh course tu je ?' kadang-kadang aku rase macam nak tumbuk terajang je . Nasib aku perempuan . Nasib berbaju kurung . Nasib bertudung . Kalau ta memang aku dah ganyang kau kat situ . 

Pernah juga seseorang dari course account (the highest ranking course in my University ) memanggil kami
sebagai budak'' buangan  law'' . Cara dia cakap  macam kami sangat bodoh . 

Aku tak mintak pun course ini la , aku pernah merungut ,

 "pointer aku lagi highest dari budak tu, tapi kenapa dia still in accounting aku tak? kenapa? ." 

Namun aku mempersoalkan balik  kepada diri aku sendiri ,

Kenapa aku nak menolak takdir Allah ,Allah tahu apa yang Allah rancang ?
Kenapa aku perlu melawan sedangkan aku naif tentang masa hadapan  Allah telah rancang dengan sempurna?
Kenapa aku perlu membuang masa? 
Kenapa aku harus merungut ?
Kenapa? 
Persoalan itu , aku terus mempersoalkan kepada diri ku sampai aku berhenti bersoal dan mempersoal .

Biarkan mereka dan buktikan kepada mereka . 

Bagus dari segi ilmu tapi sayang bodoh dalam penilaian .

Labels: , , , , , , , , , , , ,