Skip to main content

Interview art and design -uitm shah alam

Olass and salam haa today my interview day how it is haha no comment lorh .


So masa sampai tu bapak ramai giler!  tangan i dah sejuk then mama pegang tangan i ajak tgk name i , i dapat panel number 14 . So dalam pukul 8.30 tu mula pendaftaran , pastu masuk dewan dgn air-condition dye punya kuat lagi sejuk. Dalam pukul 9.00 camtu mula taklimat , dalam tu ade 600 orang ! i orang ke 107 ramainya persaingan macam -macam laa dorang bawak dorang punya portfolio(banyak yang lawa-lawa) untung laa ambik art, i belajar sendiri :'( *sedih .

Then after taklimat number 1- 140 kot kena buat drawing test yang lebihnya kena buat semakan sijil, that's mean saya tergolong dalam drawing test . (Dorang kat situ friendly dapat laa kutip 4 ,5 orang kawan byk cantik sey ! ) So i pun duduk dalam secound raw camtu laa tapi i dapat sudut belakang . Kat situ dye letak kain, kotak dgn kerusi .Yang tak tahan tu kain dye berlipat dan berjuntai arrhh camno nak draw ney, dye bg mase dalam sejam. I rase i sorang  je lukisan paling besar haha *tak lawa dorang punya lagi laaa dashyat ! lawa giler.

Then after tu interview kat dewan sebelah pulak , meja dye dari A-L ramai kan i dapat meja I, *abang tu hensem haha.
I rase nervous i second last yg kena

akk : salam 
me: salam back 
akk : mate besar suare kecik 
me : haha *haa mata i besar sgt ke okay buat sepet ngee -_-
abg : okay yg lukisan dgn kertas bg kat akk , bg abg sijil 
akk : adik cerita je apa yg adik nak cerita
me: umm nama bla bla bla--
akk : apa pendapat awak dgn lukisan awak tadi okay ?
me : ouh tidak tidak *mmg tak lawa pun
akk : ehh mana boleh awak kena cakap lukisan saya paling cantik 
me: okay cantik sgt
akk : haha
abg: awak nak ambik fashion kan ?
me :yes
akk : apa sebab awak nak ambik fashion ?
me: umm saya nak buat satu baju even org tu pakai sekali tp ingat sampai bila-bila mcm wedding punya dress  this inspired by my own mother .
akk : ehh result awak ney bagos, 
abg: awak ney mesti jenis yg nak dapat ape yg awak nak kan jenis bersungguh -sungguh.
(angguk dgn penuh yakin cewahh)
akk : ney pilihan pertama kan?
me: yes 
abg : nanty kalau awak dpt awak kena berlajar sungguh-sungguh kay? itu sahaja

I terdiam, kejap asal cepat sgt and asal dorang tak tnya kalau dapat nak sambung University mana ? *asal org lain dye tnya (tak semua)  i tak? I kena reject ke? arhh ke University untuk fashion ade satu je arrhh entahlah . I tak tau nak cakap apa, dalam hati i redha je apa-apa jadi semua Allah punya rancangan . But if i tak dapat one day i akan buat jugak by my own self kalau dapat Alhamdulilah . I dah buat betul-betul , wait and see . Kalau nak check kena tgk UPU entahlaa i pun tak berani nak cakap dapat ke tak .Pastu mase nak balik jumpa Adina kawan lama mase f2 haha lama tak jumpa kan awak!baru ingat dye dulu pinda bangi haa dekat laa kita kan . *Adina pandai lukis cartoon mesti dpat punya .

p/s Rancagan Allah lebih baik drp rancangan manusia .

Comments

Popular posts from this blog

Medan Getaway

Assalamualaikum and hello guys,



We met again for my post segment ‘one year one country’. For this year, Alhamdulilah I have un-tick my wish list ‘one year one country’ to Medan, Indonesia. As usual this is my last minute plan to go to Medan. Why Medan?Because the cheapest flight at that time, yes my definition of travel ‘murah je book terus plan kemudian’ . So for this year, Farah is my travel partner (previous post, my Phuket travel partner) as I can say, my Medan getaway is like my short honeymoon because it was so calm and I do happy for this travel. Alhamdulilah is was great and everything was so smooth. 
So here’s my itinerary; My recap journey for 4 days 3 nights Medan - Berastangi – Samosir Island – Medan
DAY 1
02:55 PM    KLIA 2 – KUALANAMU AIRPORT (Medan) * RM 163 (return flight, no luggage) 03:00 PM- Reach Kualanamu Airport (Medan is one hour delay from Malaysia time zone)
*we decided to  stay at Berstangi due to last ferry to Samosir Island at 7:00 PM and the journey from Me…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Au revoir 2018~

Assalamualaikum and peace upon to you,

Alhamdulillah we have already stepped into the New Year. Alhamdulillah Allah is still giving us the opportunity for living in this year. So Happy New! So as usual, I am going to recap what has happened in 2018. In one word I would describe my 2018 will be consistency. Every month I will put a monthly goal eg: read 3 books at least a month. Alhamdulillah, mostly I have achieved so let’s rewind back:
1)One year in one country
Last year, I went to Indonesia with my travel partner Aini . One of the best trip, I am so happy everything runs smoothly as planned. Even though, it was quite a last minute plan, I only manage to plan the itinerary only one month. Alhamdulillah it runs so smoothly and Allah do ease our journey. It is one of my favourite trip not because I make the itinerary but the most calmest trip because of the people, nature and everything. I feel like I am having a honeymoon during the trip. You might refer the link for more details.Meda…