Interview art and design -uitm shah alam
Sunday, 15 April 2012 @ 01:46


Olass and salam haa today my interview day how it is haha no comment lorh .


So masa sampai tu bapak ramai giler!  tangan i dah sejuk then mama pegang tangan i ajak tgk name i , i dapat panel number 14 . So dalam pukul 8.30 tu mula pendaftaran , pastu masuk dewan dgn air-condition dye punya kuat lagi sejuk. Dalam pukul 9.00 camtu mula taklimat , dalam tu ade 600 orang ! i orang ke 107 ramainya persaingan macam -macam laa dorang bawak dorang punya portfolio(banyak yang lawa-lawa) untung laa ambik art, i belajar sendiri :'( *sedih .

Then after taklimat number 1- 140 kot kena buat drawing test yang lebihnya kena buat semakan sijil, that's mean saya tergolong dalam drawing test . (Dorang kat situ friendly dapat laa kutip 4 ,5 orang kawan byk cantik sey ! ) So i pun duduk dalam secound raw camtu laa tapi i dapat sudut belakang . Kat situ dye letak kain, kotak dgn kerusi .Yang tak tahan tu kain dye berlipat dan berjuntai arrhh camno nak draw ney, dye bg mase dalam sejam. I rase i sorang  je lukisan paling besar haha *tak lawa dorang punya lagi laaa dashyat ! lawa giler.

Then after tu interview kat dewan sebelah pulak , meja dye dari A-L ramai kan i dapat meja I, *abang tu hensem haha.
I rase nervous i second last yg kena

akk : salam 
me: salam back 
akk : mate besar suare kecik 
me : haha *haa mata i besar sgt ke okay buat sepet ngee -_-
abg : okay yg lukisan dgn kertas bg kat akk , bg abg sijil 
akk : adik cerita je apa yg adik nak cerita
me: umm nama bla bla bla--
akk : apa pendapat awak dgn lukisan awak tadi okay ?
me : ouh tidak tidak *mmg tak lawa pun
akk : ehh mana boleh awak kena cakap lukisan saya paling cantik 
me: okay cantik sgt
akk : haha
abg: awak nak ambik fashion kan ?
me :yes
akk : apa sebab awak nak ambik fashion ?
me: umm saya nak buat satu baju even org tu pakai sekali tp ingat sampai bila-bila mcm wedding punya dress  this inspired by my own mother .
akk : ehh result awak ney bagos, 
abg: awak ney mesti jenis yg nak dapat ape yg awak nak kan jenis bersungguh -sungguh.
(angguk dgn penuh yakin cewahh)
akk : ney pilihan pertama kan?
me: yes 
abg : nanty kalau awak dpt awak kena berlajar sungguh-sungguh kay? itu sahaja

I terdiam, kejap asal cepat sgt and asal dorang tak tnya kalau dapat nak sambung University mana ? *asal org lain dye tnya (tak semua)  i tak? I kena reject ke? arhh ke University untuk fashion ade satu je arrhh entahlah . I tak tau nak cakap apa, dalam hati i redha je apa-apa jadi semua Allah punya rancangan . But if i tak dapat one day i akan buat jugak by my own self kalau dapat Alhamdulilah . I dah buat betul-betul , wait and see . Kalau nak check kena tgk UPU entahlaa i pun tak berani nak cakap dapat ke tak .Pastu mase nak balik jumpa Adina kawan lama mase f2 haha lama tak jumpa kan awak!baru ingat dye dulu pinda bangi haa dekat laa kita kan . *Adina pandai lukis cartoon mesti dpat punya .

p/s Rancagan Allah lebih baik drp rancangan manusia .