Skip to main content

Interview art and design -uitm shah alam

Olass and salam haa today my interview day how it is haha no comment lorh .


So masa sampai tu bapak ramai giler!  tangan i dah sejuk then mama pegang tangan i ajak tgk name i , i dapat panel number 14 . So dalam pukul 8.30 tu mula pendaftaran , pastu masuk dewan dgn air-condition dye punya kuat lagi sejuk. Dalam pukul 9.00 camtu mula taklimat , dalam tu ade 600 orang ! i orang ke 107 ramainya persaingan macam -macam laa dorang bawak dorang punya portfolio(banyak yang lawa-lawa) untung laa ambik art, i belajar sendiri :'( *sedih .

Then after taklimat number 1- 140 kot kena buat drawing test yang lebihnya kena buat semakan sijil, that's mean saya tergolong dalam drawing test . (Dorang kat situ friendly dapat laa kutip 4 ,5 orang kawan byk cantik sey ! ) So i pun duduk dalam secound raw camtu laa tapi i dapat sudut belakang . Kat situ dye letak kain, kotak dgn kerusi .Yang tak tahan tu kain dye berlipat dan berjuntai arrhh camno nak draw ney, dye bg mase dalam sejam. I rase i sorang  je lukisan paling besar haha *tak lawa dorang punya lagi laaa dashyat ! lawa giler.

Then after tu interview kat dewan sebelah pulak , meja dye dari A-L ramai kan i dapat meja I, *abang tu hensem haha.
I rase nervous i second last yg kena

akk : salam 
me: salam back 
akk : mate besar suare kecik 
me : haha *haa mata i besar sgt ke okay buat sepet ngee -_-
abg : okay yg lukisan dgn kertas bg kat akk , bg abg sijil 
akk : adik cerita je apa yg adik nak cerita
me: umm nama bla bla bla--
akk : apa pendapat awak dgn lukisan awak tadi okay ?
me : ouh tidak tidak *mmg tak lawa pun
akk : ehh mana boleh awak kena cakap lukisan saya paling cantik 
me: okay cantik sgt
akk : haha
abg: awak nak ambik fashion kan ?
me :yes
akk : apa sebab awak nak ambik fashion ?
me: umm saya nak buat satu baju even org tu pakai sekali tp ingat sampai bila-bila mcm wedding punya dress  this inspired by my own mother .
akk : ehh result awak ney bagos, 
abg: awak ney mesti jenis yg nak dapat ape yg awak nak kan jenis bersungguh -sungguh.
(angguk dgn penuh yakin cewahh)
akk : ney pilihan pertama kan?
me: yes 
abg : nanty kalau awak dpt awak kena berlajar sungguh-sungguh kay? itu sahaja

I terdiam, kejap asal cepat sgt and asal dorang tak tnya kalau dapat nak sambung University mana ? *asal org lain dye tnya (tak semua)  i tak? I kena reject ke? arhh ke University untuk fashion ade satu je arrhh entahlah . I tak tau nak cakap apa, dalam hati i redha je apa-apa jadi semua Allah punya rancangan . But if i tak dapat one day i akan buat jugak by my own self kalau dapat Alhamdulilah . I dah buat betul-betul , wait and see . Kalau nak check kena tgk UPU entahlaa i pun tak berani nak cakap dapat ke tak .Pastu mase nak balik jumpa Adina kawan lama mase f2 haha lama tak jumpa kan awak!baru ingat dye dulu pinda bangi haa dekat laa kita kan . *Adina pandai lukis cartoon mesti dpat punya .

p/s Rancagan Allah lebih baik drp rancangan manusia .

Comments

Popular posts from this blog

Medan Getaway

Assalamualaikum and hello guys,



We met again for my post segment ‘one year one country’. For this year, Alhamdulilah I have un-tick my wish list ‘one year one country’ to Medan, Indonesia. As usual this is my last minute plan to go to Medan. Why Medan?Because the cheapest flight at that time, yes my definition of travel ‘murah je book terus plan kemudian’ . So for this year, Farah is my travel partner (previous post, my Phuket travel partner) as I can say, my Medan getaway is like my short honeymoon because it was so calm and I do happy for this travel. Alhamdulilah is was great and everything was so smooth. 
So here’s my itinerary; My recap journey for 4 days 3 nights Medan - Berastangi – Samosir Island – Medan
DAY 1
02:55 PM    KLIA 2 – KUALANAMU AIRPORT (Medan) * RM 163 (return flight, no luggage) 03:00 PM- Reach Kualanamu Airport (Medan is one hour delay from Malaysia time zone)
*we decided to  stay at Berstangi due to last ferry to Samosir Island at 7:00 PM and the journey from Me…

End of chapter as degree student

Assalamualaikum and peace upon to you,


            First and foremost, I am so thankful and grateful to Allah Almighty, who gave me an opportunity to continue my study to degree level and also graduate on time. I am so beyond happy and kind of sad, I do miss me being as a student and 4 years roller coaster journey in my University. Dear reader, this gonna be a long appreciation story and some introduction of my journey so yeah. On the 19th of November 2017, I am officially graduated as ‘Bachelor of Tourism Management with (Hons)’which means I am officially ending up me as a degree student. The feelings are so mixed up, it’s hard to explain in words, but I know you guys will understand right.
             Studying in Tourism is not my choice neither both my parents. Frankly talking, I never applied in UPU for tourism course and I never think that I would end up as tourism student. To be honest, during my first day orientation in my University only 2 people include me did not apply t…

Finn du chapitre 12/12 (version 2017)

Assalamualaikum and peace upon you guys,
First of all, happy new year! And yes I know, I am quite late but well still in February right? Still count. Anyway as usual I will do my recap for good memories happened in my 2017. Frankly talking, 2017 is one of my favourite years because so many big events happened in my life and I guess 2018 is a big step for me to go thru ‘adulthood’ arena.
1) Went to Cambodia x Bangkok


Alhamdulilah I’ve accomplished to un-tick one of my must lists, one year one country but it bonus I went two countries. Actually, this plan is ‘spontaneous adventure’.  This is some short story ; I got a text from Yana told me ‘ ticket tengah murah jom’ and I said ‘ jom’ and on that night we brought that flight tickets . I never told my parents I just ‘do it’ see kerja gila to be honest I have been waiting to do this ‘kerja gila’ .  A month before I went to Cambodia, I told my parents ‘ I have already bought the tickets, hotel already book, already exchanged the money (w…