Skip to main content

Followers in blogskin

Olass and salam ramai yang tnya i macam mana nak buat codes followers dalam blog skin  , i pernah buat post ney tapi tak jadi so ney kali kedua i cuba. Here it's ikot benda ney step by step

1) Go to your dashboard  then click  yours followers  then use right click your mouse and then search this word  view page source *click

2)Okay then dye akan keluar code banyak -banyak kan ,keep you eyes open just search only this code

3) Code kena cari mula dari ade yg - 

script java script tu 
if (!window goggle bla bla tu) nampak tak *i tak ley post sini pastu highlight/copy sampai 

<div id="div-6060720927114682890" style="width:630px;border:1px solid #e1d4c0;">div>

<script type="text/javascript">
var skin = {};
skin['HEIGHT'] = '500';
skin['BORDER_COLOR'] = '#e1d4c0';
skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = '#f5ede3';
skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = '#333333';
skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = '#3366cc';
skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = '#ffffff';
skin['CONTENT_BG_COLOR'] = '#ffffff';
skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = '#3366cc';
skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = '#333333';
skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = '#3366cc';
skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = '#837f80';
skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = '#333333';
google.friendconnect.container.setParentUrl('/' /* location of rpc_relay.html and canvas.html */);
google.friendconnect.container.renderMembersGadget(
{ id: 'div-6060720927114682890',
presentation:'canvas',
height: 500,
site: '03783238599423534958' },
skin);
script>

4) Pastu korang compere laa apa yg kena tukar semua then korang ambik code nie


skin['FACE_SIZE'] = '32';
skin['HEIGHT'] = "260";
skin['TITLE'] = "Followers";
skin['BORDER_COLOR'] = "transparent";
skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = "transparent";
skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = "#333333";
skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = "#cc3300";
skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = "transparent";
skin['CONTENT_BG_COLOR'] = "transparent";
skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = "#cc3300";
skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = "#333333";
skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = "#cc3300";
skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = "#777777";
skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = "#000000";
skin['FONT_FACE'] = "normal normal 14px Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif";
google.friendconnect.container.setParentUrl("/");
google.friendconnect.container["renderMembersGadget"](
{id: "div-7842120948673894302",
height: 260,
site: "03783238599423534958",
locale: 'en' },
skin);

5) yg warna merah tu korang replace dgn korang punya *compere dgn korang punya code coz code org lain -lain  . Yang warna biru ambik semua yg ade atau tambah kan kat korang punya code . 
Preview dulu kalau jadi save okay . Kalau tak jadi buat balik haha .
p/s haha akhirnya boleh pun post! goodluck tak paham call i okay 999 :) (main code boleh jadi giler )

Comments

Popular posts from this blog

Boredom is a choice

Assalamualaikum and Hello to the silent reader/s
This post is just a mumbling and giving out some of my humble opinion or suggestions (whatever you want to call it, it is also the piece of crap post I guess). Currently, I’m already finish my exam as my final year student and having like a month semester break.  Well, everything was so great and good on the first week but then the feeling of ‘bored’ started to strike me.  
I don’t know how about others, maybe they spend their holidays doing travelling or attended language class. Me, however?  End up my whole semester break before continuing my intern (InsyAllah in the early of this Feb) just in my lovely house. Is not that I don’t want to travel, but I don’t have travel friend/s  (the problem when you just have a small circle of friends)  some of them, their parents are not allowed them to do so, well, I respect and understand that  so I end up finishing my holidays be as a devoted daughter (cewah) p/s if you want to find a travel pa…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Couple in Islam

Kita couple untuk apa ? suka -suka menghabiskan masa chat sana chat sini , nak pergi mana ? Seolah-olah kita macam hamster pusing sana tak sampai kemana . Kita bila sampai umur dah dewasa dah ada agama , dah ada ekonomi sikit mesti meneruskan perjalanan hidup kita sebab , bila kita umur 25 kita dah matang . Masa tu mesti kahwin dah ,masa tu . Tapi kalau kita duk couple tidak ada perkhawinan sia-sia , sabab tu saya beritahu ' kalau orang mula kenal kita (bagi wanita ) orang lelaki kenal kita dalam masa sebulan dia tak sebut langsung pun 'oh saya nak kahwin dengan awak ' 'saya nak jumpa keluarga'. Stop . Rugi masa .Habiskan bill . Habiskan prepaid . Habiskan masa sahaja . Ingat mesti kita couple mesti ke arah perkhawinan maka kita bersiap bersama-sama betulkan akidah tentukan ibadah solat al-fatiha tu biar betul akhlak tu biar lemah -lembut lagi .Akidah Ibadah .Amal tak cukup jangan sibuk nak couple . Sebab kita takut tengah couple kalau tak jaga hijab buat benda ha…