Followers in blogskin
Tuesday, 17 April 2012 @ 19:43


Olass and salam ramai yang tnya i macam mana nak buat codes followers dalam blog skin  , i pernah buat post ney tapi tak jadi so ney kali kedua i cuba. Here it's ikot benda ney step by step

1) Go to your dashboard  then click  yours followers  then use right click your mouse and then search this word  view page source *click

2)Okay then dye akan keluar code banyak -banyak kan ,keep you eyes open just search only this code

3) Code kena cari mula dari ade yg - 

script java script tu 
if (!window goggle bla bla tu) nampak tak *i tak ley post sini pastu highlight/copy sampai 

<div id="div-6060720927114682890" style="width:630px;border:1px solid #e1d4c0;">div>

<script type="text/javascript">
var skin = {};
skin['HEIGHT'] = '500';
skin['BORDER_COLOR'] = '#e1d4c0';
skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = '#f5ede3';
skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = '#333333';
skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = '#3366cc';
skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = '#ffffff';
skin['CONTENT_BG_COLOR'] = '#ffffff';
skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = '#3366cc';
skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = '#333333';
skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = '#3366cc';
skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = '#837f80';
skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = '#333333';
google.friendconnect.container.setParentUrl('/' /* location of rpc_relay.html and canvas.html */);
google.friendconnect.container.renderMembersGadget(
{ id: 'div-6060720927114682890',
presentation:'canvas',
height: 500,
site: '03783238599423534958' },
skin);
script>

4) Pastu korang compere laa apa yg kena tukar semua then korang ambik code nie


skin['FACE_SIZE'] = '32';
skin['HEIGHT'] = "260";
skin['TITLE'] = "Followers";
skin['BORDER_COLOR'] = "transparent";
skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = "transparent";
skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = "#333333";
skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = "#cc3300";
skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = "transparent";
skin['CONTENT_BG_COLOR'] = "transparent";
skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = "#cc3300";
skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = "#333333";
skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = "#cc3300";
skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = "#777777";
skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = "#000000";
skin['FONT_FACE'] = "normal normal 14px Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif";
google.friendconnect.container.setParentUrl("/");
google.friendconnect.container["renderMembersGadget"](
{id: "div-7842120948673894302",
height: 260,
site: "03783238599423534958",
locale: 'en' },
skin);

5) yg warna merah tu korang replace dgn korang punya *compere dgn korang punya code coz code org lain -lain  . Yang warna biru ambik semua yg ade atau tambah kan kat korang punya code . 
Preview dulu kalau jadi save okay . Kalau tak jadi buat balik haha .
p/s haha akhirnya boleh pun post! goodluck tak paham call i okay 999 :) (main code boleh jadi giler )