Skip to main content

my first wishlist accomplished

First of all Olass and salam haha i think you  know right what about my post today haha 21 march 2012 tarikh  keramat for SPM candidates 2011 yeah after waiting days by days then finally the result it's coming out now you guys read ever single words and don't skip even it's the boring part :).

Okay as you know i live in PJ but i school in KL haha how it's goes haha naa i just move on here . Okay back to the topic so kiranya from PJ to KL it take about one hour the journey so you know what mase nak bath time i dah start shaking sejuk jer sebab lagi beberapa minit nak pukul 10 i bertolak 10.45 takot dah haha.
Then papa hantar ye laa mase on the way nak ke KL i rase macam nak  keluar dari kereta nak buang je signboard yg bertulis AMPANG .

in car
papa : Along target bape ?
me : Entahlah *suara dah ketar-ketar tahan nak menagis i mmg nak menagis
papa: Trial hari tu dapat berapa ?
me : Entah (padahal ingat i dapat 1A je tu pun art!) *sorry papa saya tipu

Then sampai kat kawasan sekolah papa just drop i je coz papa nak pergi rumah lama sampai tu dalam pukul 11 camtu . Mase nak masuk kawasan sekolah i tu dupdupdup arrh tak pernah rase se gelabah and se nervous ini.
I pun on the way then i saw Amila and her cousin Batisya

mila : Didyyyyyyyyyyyyyyyy
me : Milaaa !! 
mila : Eh didy cepat ambik result !!
me : eh kenapa kenapa ?
mila : Ambik cepat 
me : Awak kite nak nagis ney (i try tahan malu la orang tgk i nagis seriously  freak out! )
mila : Tak pe pergi jer (she give me a warm hug ) *thanks mila btw i love your handbag so much!
me : Hidup ke mati ?
mila : Hidup hidup . Tak nak tnya kite ke berapa ? 
me : Berapa?
mila : Enam! 
me: woaaa
then i terus naik ke dewan,  ramai laa tegur i but sorry guys and girls that time i memang takot sangat so i terus jalan it's not mean i ignore you guys cuma you know i'm totally freak out!

then mase kat dewan i dengar Ema dgn Ily jerit nama i and dorang suruh ambik result so i pergi kat table yg ade '5 ar-razi' then i cari laa then ustaza bg slip she said tahniah diyana 6 a, i macam terdiam still pegang tangan ustaza then i cry and cry  dah tak ley tahan dah i don't know whether because i'm happy or what because my target to get 8 a's 2 b tapi dapat 6 a's 2b 2c  haha  then ustaza pulak give me a huge hug then time tu jugak cikgu Lim nak tangkap gambar time i nagis pulak tu, please teacher jgn masuk dlm magazine sekolah gambar tu i bg teacher 50 git, please i'm sure mesti buruk punya gambar i tgh nagis pulak tu !

Pn.Suhaimih bg this little cute Korean patung sebsb dpt science A

I jumpa cikgu-cikgu cakap thanks atas doa and ilmu ajar mmg thank you la teachers all the teachers! And i also say that congrats to our class 5 Ar-Razi 2011 ramai dapat 7a,6a and 5a congrats guys and girls

in car
papa: haa dapat bape ?
me: papa drive la dulu 
papa: Alaa jap lagi traffic light merah mana-mana nak tengok.
me: alaa nah
papa: bapa A umm satu,dua,tiga,empat,lima,enam haa Tahniah ! 
me : Haha 6 je laa (i'm happy bila tgk papa senyum thanks Allah akhrinya i dapat make my parents proud i'm so thankful to you Allah)
papa: apa yag A sebut* traffic light  kembali hijau
me : Umm account , sejarah ,science ,math ,art , agama
papa : Ouh boleh ambik course Account
me: Please la tak nak, nak fashion designer ! haha 
papa : Okay okay 

i'm so happy tgk my parents happy ,ya Allah thanks kabulkan doa i. Thanks so much Allah !

p/s kepada yg dapat straight A's congratulation ye and kepada yg tak tu  don't give up okay failure is the way to successful. Belive in yourself setiap kejadian pasti ade hikmahnya okay tak semestinya berjaya sekarang berjaya selama-lamnya same goes if you fail once doesn't mean you'll fail  forever, our parents always pray all the best for their children .Don't give up that all :).

pp/s nenek call tadi haha nenek cakap nenek doakan i then nenek cakap terima kasih sebab bangga kan parents i ya Allah i memang bersyukur sangat . Thanks Allah for everything and selamat mengerjakan umrah pak jang i pada hari ini :)

Comments

Popular posts from this blog

Boredom is a choice

Assalamualaikum and Hello to the silent reader/s
This post is just a mumbling and giving out some of my humble opinion or suggestions (whatever you want to call it, it is also the piece of crap post I guess). Currently, I’m already finish my exam as my final year student and having like a month semester break.  Well, everything was so great and good on the first week but then the feeling of ‘bored’ started to strike me.  
I don’t know how about others, maybe they spend their holidays doing travelling or attended language class. Me, however?  End up my whole semester break before continuing my intern (InsyAllah in the early of this Feb) just in my lovely house. Is not that I don’t want to travel, but I don’t have travel friend/s  (the problem when you just have a small circle of friends)  some of them, their parents are not allowed them to do so, well, I respect and understand that  so I end up finishing my holidays be as a devoted daughter (cewah) p/s if you want to find a travel pa…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Couple in Islam

Kita couple untuk apa ? suka -suka menghabiskan masa chat sana chat sini , nak pergi mana ? Seolah-olah kita macam hamster pusing sana tak sampai kemana . Kita bila sampai umur dah dewasa dah ada agama , dah ada ekonomi sikit mesti meneruskan perjalanan hidup kita sebab , bila kita umur 25 kita dah matang . Masa tu mesti kahwin dah ,masa tu . Tapi kalau kita duk couple tidak ada perkhawinan sia-sia , sabab tu saya beritahu ' kalau orang mula kenal kita (bagi wanita ) orang lelaki kenal kita dalam masa sebulan dia tak sebut langsung pun 'oh saya nak kahwin dengan awak ' 'saya nak jumpa keluarga'. Stop . Rugi masa .Habiskan bill . Habiskan prepaid . Habiskan masa sahaja . Ingat mesti kita couple mesti ke arah perkhawinan maka kita bersiap bersama-sama betulkan akidah tentukan ibadah solat al-fatiha tu biar betul akhlak tu biar lemah -lembut lagi .Akidah Ibadah .Amal tak cukup jangan sibuk nak couple . Sebab kita takut tengah couple kalau tak jaga hijab buat benda ha…