Hijab vs Unhijab
Tuesday, 24 January 2012 @ 23:29



Hello korang haha, sorry la i tak tau nak buat apa so post je la ape yg ade on my mind. Okey sekarang ney ramai dah girls  start berhijab maybe azam baru kot termasuk i haha . Semalam spe tgk berita? I tgk org tu kate 'bumi akan meletus pada 6 tahun akan dtg atau mase terdekat sebab sinaran suria (apa tah) ' Okey on my mind terus terlintas "Kiamat" haha takot tau dah la dose bertimbun. Okey sambung kepada my post 

#Orang tu pakai tudung tapi perangai.. baik tak yah pakai tudung
Okey i nak comment sikit kepada korang yg pernah dgr or cakap words tu. Yes mmg tak semestinya orang pakai hijab ney baik kelakuanya, maybe orang tak pakai hijab much much better. Tapi orang yg pakai hijab of course terlepas daripada salah satu azab neraka iaitu bakar rambut, orang yg unhijab confirm la masuk sbb kena menjalani salah satu seksaan kn?

#Best sangat ke tunjuk rambut?
Nak tau tak a girl will look much pretty when they have a pretty hair. I nak dedicate post ney kepada hijab girls, ye la nak tegur orang tu gne la care halus contoh " waa cantik la if you pakai hijab" kan lebih manis. Kita tak ley pakse someone tu pakai hijab biarlah orang tu dgn sendirinya. Contoh korang pernah g holidays kan? Ade lah satu auntie ney dah tua tp travel around the world pergi Turki la ,macam-macam lah tp belum pergi haji. Kite tak ley salahkn Auntie tu tp Allah belum bkk lg hati auntie tu nak pergi haji same goes to unhijab girl. Allah belum bukak lg hati dye. 


#Alah pakai Hijab tak ley pakai seksi nak fashion pun tak ley..
Opsss, haha wait apa function korang pakai seksi untuk nak flirt a guy? .Fashion? haha hello ingat orang pakai hijab tak ley fashion ke? kuno ke? .Not like that, sekarang pun dah banyak fashion2 untuk hijab girls okey . Nak seksi , haha sebenarnya boleh kat rumah laa. Nak pakai short of course you can i pun pakai  but dalam rumah lg selamat. Bak kate cikgu i " Kalau org memberi iklan mesti orang nak beli its means kalau orang dah tunjuk  badan yamg tak sepatutnya mesti la orang nak merasa" . I ade bce satu paper ney, lelaki mmg akan cari perempuan yg jage auratnya bila kawin . so laki ney pun kawin la dgn perempuan tu.Perempuan tu make up gitu2 jer. Lelaki tu cakap dye suka perempuan yg natural . Then one day dye ternampak laki tu ade perempuan lain , perempuan tu pakai tak cukup kain seksi giler. Muka ?make up, eye shadows macam pelangi. Lelaki tu cakap wife dye tu tak pandai bergaya. Tu la lelaki lain kat mulut lain kat hati lain. So biler korang dah jd wife , korang pakai la seseksi yg boleh kat rumah for your husband.

- Mind set
Korang nak beli gula2 yg dah terbukak atau gula2 yg masih berbalut ?same goes to pick a wife.

p/s sorry la tak de kerja. Ambil yg jernih buang yg keruh. Haha waa ayat kau didy.My post yg ke 123 haha cute number