Skip to main content

Hijab vs Unhijab


Hello korang haha, sorry la i tak tau nak buat apa so post je la ape yg ade on my mind. Okey sekarang ney ramai dah girls  start berhijab maybe azam baru kot termasuk i haha . Semalam spe tgk berita? I tgk org tu kate 'bumi akan meletus pada 6 tahun akan dtg atau mase terdekat sebab sinaran suria (apa tah) ' Okey on my mind terus terlintas "Kiamat" haha takot tau dah la dose bertimbun. Okey sambung kepada my post 

#Orang tu pakai tudung tapi perangai.. baik tak yah pakai tudung
Okey i nak comment sikit kepada korang yg pernah dgr or cakap words tu. Yes mmg tak semestinya orang pakai hijab ney baik kelakuanya, maybe orang tak pakai hijab much much better. Tapi orang yg pakai hijab of course terlepas daripada salah satu azab neraka iaitu bakar rambut, orang yg unhijab confirm la masuk sbb kena menjalani salah satu seksaan kn?

#Best sangat ke tunjuk rambut?
Nak tau tak a girl will look much pretty when they have a pretty hair. I nak dedicate post ney kepada hijab girls, ye la nak tegur orang tu gne la care halus contoh " waa cantik la if you pakai hijab" kan lebih manis. Kita tak ley pakse someone tu pakai hijab biarlah orang tu dgn sendirinya. Contoh korang pernah g holidays kan? Ade lah satu auntie ney dah tua tp travel around the world pergi Turki la ,macam-macam lah tp belum pergi haji. Kite tak ley salahkn Auntie tu tp Allah belum bkk lg hati auntie tu nak pergi haji same goes to unhijab girl. Allah belum bukak lg hati dye. 


#Alah pakai Hijab tak ley pakai seksi nak fashion pun tak ley..
Opsss, haha wait apa function korang pakai seksi untuk nak flirt a guy? .Fashion? haha hello ingat orang pakai hijab tak ley fashion ke? kuno ke? .Not like that, sekarang pun dah banyak fashion2 untuk hijab girls okey . Nak seksi , haha sebenarnya boleh kat rumah laa. Nak pakai short of course you can i pun pakai  but dalam rumah lg selamat. Bak kate cikgu i " Kalau org memberi iklan mesti orang nak beli its means kalau orang dah tunjuk  badan yamg tak sepatutnya mesti la orang nak merasa" . I ade bce satu paper ney, lelaki mmg akan cari perempuan yg jage auratnya bila kawin . so laki ney pun kawin la dgn perempuan tu.Perempuan tu make up gitu2 jer. Lelaki tu cakap dye suka perempuan yg natural . Then one day dye ternampak laki tu ade perempuan lain , perempuan tu pakai tak cukup kain seksi giler. Muka ?make up, eye shadows macam pelangi. Lelaki tu cakap wife dye tu tak pandai bergaya. Tu la lelaki lain kat mulut lain kat hati lain. So biler korang dah jd wife , korang pakai la seseksi yg boleh kat rumah for your husband.

- Mind set
Korang nak beli gula2 yg dah terbukak atau gula2 yg masih berbalut ?same goes to pick a wife.

p/s sorry la tak de kerja. Ambil yg jernih buang yg keruh. Haha waa ayat kau didy.My post yg ke 123 haha cute number

Comments

Popular posts from this blog

Boredom is a choice

Assalamualaikum and Hello to the silent reader/s
This post is just a mumbling and giving out some of my humble opinion or suggestions (whatever you want to call it, it is also the piece of crap post I guess). Currently, I’m already finish my exam as my final year student and having like a month semester break.  Well, everything was so great and good on the first week but then the feeling of ‘bored’ started to strike me.  
I don’t know how about others, maybe they spend their holidays doing travelling or attended language class. Me, however?  End up my whole semester break before continuing my intern (InsyAllah in the early of this Feb) just in my lovely house. Is not that I don’t want to travel, but I don’t have travel friend/s  (the problem when you just have a small circle of friends)  some of them, their parents are not allowed them to do so, well, I respect and understand that  so I end up finishing my holidays be as a devoted daughter (cewah) p/s if you want to find a travel pa…

Cambodia x Bangkok

Assalamualaikum and hello my silent readers,
We meet again in my post segment ‘one year one country (gituw)’. I just came back from Bangkok last Wednesday and here I am writing and updating my blog. This year I went to Cambodia and Bangkok for 4 days with my new travel partners Liyana my UUM’s friend and cute little girl Wani which is Liyana’s friend. It is kind of awesome to travel with someone new. Making new friend when travelling (checked). This trip is the cutest trip ever; I don’t know why but I think is kind of cute. Thanks for being my travel partners for this year so let’s get started:-
Day 1  12:55 PM   Boarding from KLIA – Siem Reap (Cambodia) – RM 75 / one way without luggage
I booked in February so my trip is in July by AirAsia. The journey is about 2 hours.
02: 45 PM   Reach at Siem Reap International Airport
We stayed in Visoth Boutique Hotel for 3 days 2 nights – 17 USD/ per person.
*My review about Visoth Boutique Hotel*

Photos  by me
Booked thru booking.com and we …

Couple in Islam

Kita couple untuk apa ? suka -suka menghabiskan masa chat sana chat sini , nak pergi mana ? Seolah-olah kita macam hamster pusing sana tak sampai kemana . Kita bila sampai umur dah dewasa dah ada agama , dah ada ekonomi sikit mesti meneruskan perjalanan hidup kita sebab , bila kita umur 25 kita dah matang . Masa tu mesti kahwin dah ,masa tu . Tapi kalau kita duk couple tidak ada perkhawinan sia-sia , sabab tu saya beritahu ' kalau orang mula kenal kita (bagi wanita ) orang lelaki kenal kita dalam masa sebulan dia tak sebut langsung pun 'oh saya nak kahwin dengan awak ' 'saya nak jumpa keluarga'. Stop . Rugi masa .Habiskan bill . Habiskan prepaid . Habiskan masa sahaja . Ingat mesti kita couple mesti ke arah perkhawinan maka kita bersiap bersama-sama betulkan akidah tentukan ibadah solat al-fatiha tu biar betul akhlak tu biar lemah -lembut lagi .Akidah Ibadah .Amal tak cukup jangan sibuk nak couple . Sebab kita takut tengah couple kalau tak jaga hijab buat benda ha…