Skip to main content

Hijab vs Unhijab


Hello korang haha, sorry la i tak tau nak buat apa so post je la ape yg ade on my mind. Okey sekarang ney ramai dah girls  start berhijab maybe azam baru kot termasuk i haha . Semalam spe tgk berita? I tgk org tu kate 'bumi akan meletus pada 6 tahun akan dtg atau mase terdekat sebab sinaran suria (apa tah) ' Okey on my mind terus terlintas "Kiamat" haha takot tau dah la dose bertimbun. Okey sambung kepada my post 

#Orang tu pakai tudung tapi perangai.. baik tak yah pakai tudung
Okey i nak comment sikit kepada korang yg pernah dgr or cakap words tu. Yes mmg tak semestinya orang pakai hijab ney baik kelakuanya, maybe orang tak pakai hijab much much better. Tapi orang yg pakai hijab of course terlepas daripada salah satu azab neraka iaitu bakar rambut, orang yg unhijab confirm la masuk sbb kena menjalani salah satu seksaan kn?

#Best sangat ke tunjuk rambut?
Nak tau tak a girl will look much pretty when they have a pretty hair. I nak dedicate post ney kepada hijab girls, ye la nak tegur orang tu gne la care halus contoh " waa cantik la if you pakai hijab" kan lebih manis. Kita tak ley pakse someone tu pakai hijab biarlah orang tu dgn sendirinya. Contoh korang pernah g holidays kan? Ade lah satu auntie ney dah tua tp travel around the world pergi Turki la ,macam-macam lah tp belum pergi haji. Kite tak ley salahkn Auntie tu tp Allah belum bkk lg hati auntie tu nak pergi haji same goes to unhijab girl. Allah belum bukak lg hati dye. 


#Alah pakai Hijab tak ley pakai seksi nak fashion pun tak ley..
Opsss, haha wait apa function korang pakai seksi untuk nak flirt a guy? .Fashion? haha hello ingat orang pakai hijab tak ley fashion ke? kuno ke? .Not like that, sekarang pun dah banyak fashion2 untuk hijab girls okey . Nak seksi , haha sebenarnya boleh kat rumah laa. Nak pakai short of course you can i pun pakai  but dalam rumah lg selamat. Bak kate cikgu i " Kalau org memberi iklan mesti orang nak beli its means kalau orang dah tunjuk  badan yamg tak sepatutnya mesti la orang nak merasa" . I ade bce satu paper ney, lelaki mmg akan cari perempuan yg jage auratnya bila kawin . so laki ney pun kawin la dgn perempuan tu.Perempuan tu make up gitu2 jer. Lelaki tu cakap dye suka perempuan yg natural . Then one day dye ternampak laki tu ade perempuan lain , perempuan tu pakai tak cukup kain seksi giler. Muka ?make up, eye shadows macam pelangi. Lelaki tu cakap wife dye tu tak pandai bergaya. Tu la lelaki lain kat mulut lain kat hati lain. So biler korang dah jd wife , korang pakai la seseksi yg boleh kat rumah for your husband.

- Mind set
Korang nak beli gula2 yg dah terbukak atau gula2 yg masih berbalut ?same goes to pick a wife.

p/s sorry la tak de kerja. Ambil yg jernih buang yg keruh. Haha waa ayat kau didy.My post yg ke 123 haha cute number

Comments

Popular posts from this blog

Medan Getaway

Assalamualaikum and hello guys,



We met again for my post segment ‘one year one country’. For this year, Alhamdulilah I have un-tick my wish list ‘one year one country’ to Medan, Indonesia. As usual this is my last minute plan to go to Medan. Why Medan?Because the cheapest flight at that time, yes my definition of travel ‘murah je book terus plan kemudian’ . So for this year, Farah is my travel partner (previous post, my Phuket travel partner) as I can say, my Medan getaway is like my short honeymoon because it was so calm and I do happy for this travel. Alhamdulilah is was great and everything was so smooth. 
So here’s my itinerary; My recap journey for 4 days 3 nights Medan - Berastangi – Samosir Island – Medan
DAY 1
02:55 PM    KLIA 2 – KUALANAMU AIRPORT (Medan) * RM 163 (return flight, no luggage) 03:00 PM- Reach Kualanamu Airport (Medan is one hour delay from Malaysia time zone)
*we decided to  stay at Berstangi due to last ferry to Samosir Island at 7:00 PM and the journey from Me…

End of chapter as degree student

Assalamualaikum and peace upon to you,


            First and foremost, I am so thankful and grateful to Allah Almighty, who gave me an opportunity to continue my study to degree level and also graduate on time. I am so beyond happy and kind of sad, I do miss me being as a student and 4 years roller coaster journey in my University. Dear reader, this gonna be a long appreciation story and some introduction of my journey so yeah. On the 19th of November 2017, I am officially graduated as ‘Bachelor of Tourism Management with (Hons)’which means I am officially ending up me as a degree student. The feelings are so mixed up, it’s hard to explain in words, but I know you guys will understand right.
             Studying in Tourism is not my choice neither both my parents. Frankly talking, I never applied in UPU for tourism course and I never think that I would end up as tourism student. To be honest, during my first day orientation in my University only 2 people include me did not apply t…

Finn du chapitre 12/12 (version 2017)

Assalamualaikum and peace upon you guys,
First of all, happy new year! And yes I know, I am quite late but well still in February right? Still count. Anyway as usual I will do my recap for good memories happened in my 2017. Frankly talking, 2017 is one of my favourite years because so many big events happened in my life and I guess 2018 is a big step for me to go thru ‘adulthood’ arena.
1) Went to Cambodia x Bangkok


Alhamdulilah I’ve accomplished to un-tick one of my must lists, one year one country but it bonus I went two countries. Actually, this plan is ‘spontaneous adventure’.  This is some short story ; I got a text from Yana told me ‘ ticket tengah murah jom’ and I said ‘ jom’ and on that night we brought that flight tickets . I never told my parents I just ‘do it’ see kerja gila to be honest I have been waiting to do this ‘kerja gila’ .  A month before I went to Cambodia, I told my parents ‘ I have already bought the tickets, hotel already book, already exchanged the money (w…